Tør du ta med "Isen" på hytta i påska?

Det er ikke bare isen som trues på Nordpolen! John Kåre Raake, en av manusforfatterne bak suksessfilmene "Bølgen" og "Skjelvet", er brennaktuell thrilleren "Isen".

Isen Productimage


Tidligere spesialsoldat Anna Aune har flyktet fra alt og alle, og isolert seg sammen med forskeren Daniel Zachariassen på en luftputebåt nær Nordpolen. De skal dokumentere klimaendringenes ødeleggelser mens de lar seg drive med isen gjennom polarvinteren.

På de dødes dag, allehelgensdag, lyser en nødrakett plutselig opp den nattsvarte himmelen, rett over den kinesiske forskningsbasen få kilometer unna. Anna og Daniel er de eneste som er nær nok til å hjelpe. Men er nødsignalet et rop om hjelp eller en advarsel?

Da de når fram til den kinesiske leiren, møtes de av et marerittaktig syn. I basens laboratorium finner de forskerne fryst fast i bevegelsen og dekket av is. Et voldsomt temperaturfall har tatt livet av dem i løpet av brøkdelen av et sekund. Det ser ut som en tragisk ulykke, men det går snart frem at de er drept … og at morderen befinner seg i nærheten. Samtidig blåser det opp til en rasende polarstorm. Kuldas dødelige herjinger og morderens iskalde spill gjør redningsaksjonen til en kamp for å overleve.

Forfatter John Kåre Raake


John Kåre Raake (f. 1962) er født i Skudeneshavn, bor nå i Oslo. Han er utdannet artdirector fra Westerdals reklameskole og har jobbet i over 20 år med reklame og kommunikasjon. Raake var med på å starte tegneseriemagasinet Pyton. Nå jobber han som dramatiker og manusforfatter og har i løpet av knappe seks år i filmbransjen vært med på å skrive filmsuksessene Gåten Ragnarok, Bølgen og Skjelvet i tillegg til to barnefilmer.

Bademester Marte Hallem

Unknown


Marte Hallem jobber som manusforfatter og regissør innenfor teater- og filmbransje. Hun har også jobbet som artist, komponist, journalist i Adresseavisen og programleder for ulike arrangement og tv-produksjoner.

Et samarbeid mellom Verdal bibliotek og Turnéteatret i Trøndelag


Verdal bibliotek og Turnéteatret i Trøndelag samarbeider om en serie bokbad. Sammen inviterer vi aktuelle forfattere til Teaterhuset på Verdal. Neste bokbad arrangeres i mai. Vi har også med oss Woxholt Libris, som selger bøker fra den aktuelle forfatteren - i tillegg til at en heldig publikummer får med seg et gratis eksemplar av boka hjem.

"Jeg elsker hvordan forfatteren bare stuper rett inn i handlingen og holder spenningen oppe gjennom hele boka. Det skal noe til, det pleier jo alltid å bli noen transportetapper underveis, men ikke i «Isen». Her er det bånn pinne fra start til mål."
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad
"Isen er en teknisk sett nær fullkommen thriller, profesjonelt skrevet. Raakes språk er på sitt beste frosset ned til korte, konkrete setninger – klare som iskrystaller."
Sindre Hovednakk, VG