Anne Brit Skjetne samtaler med Hilde Hagerup om "Som hennes dager var" og om Elstads liv

Anne Karin Elstads liv og forfatterskap

9788203358692


Anne Karin Elstad debuterte i 1976, 38 år gammel, med Folket på Innhaug. Forfatteren var trebarnsmor, lærer og husmor. Hun som skulle komme til å bli Norges mest folkekjære forfatter.

Elstad skrev historier om hverdagslivene til vanlige folk. Og det traff lesere over hele landet. Av det litterære Norge, derimot, fikk Elstads romaner mer lunken applaus. Selv om hun flere ganger mottok publikumspriser, uteble de seriøse litterære prisene. Hvorfor kom Anne Karin Elstad aldri riktig inn i den litterære varmen?

Hilde Hagerup forfatter med bok om Anne Karin Elstad


Hilde Hagerup har skrevet biografien om en av Norges mest solgte og folkekjære forfattere, Anne Karin Elstad. Elstad fikk et nært forhold til mange i Levanger etter å ha studert der, et sted hvor hun også arbeidet som lærer. De to første bøkene i Folket på Innhaug-serien kom ut mens hun bodde på Levanger.

Hilde Hagerup er født i 1976. Etter barndom og ungdom i Fredrikstad dro hun til Storbritannia, der hun bl.a. har studert den 3. verdens historie ved Universitetet i London. Hilde Hagerups bøker har fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse og er utgitt i Danmark, Sverige, Island, Litauen, Tyskland, Frankrike, Thailand, Finland, Nederland og Kroatia.

    Bokbader Anne Brit Skjetne. Foto: Camilla Hattrem