The sound of contemporary living

Skandinaver elsker hjemmene sine. Og det finnes et uttrykk: Vis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er.

Skandinaver elsker hjemmene sine. Og det finnes et uttrykk: Vis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er.

1. november - 30. november

Forestilling

Kritiske røster vil imidlertid ha det til at skandinaviske hjem er upersonlige, og overraskende like. Det trenger ikke å bety noe dersom de som bor der er over snittet fargerike og interessante. Dessverre er ikke skandinaver det. Med nærmere gransking dukker derfor det klassiske spørsmålet opp: Hva kom først; høna eller egget? Skaper kjedelige hjem kjedelige folk eller skaper kjedelige folk kjedelige hjem? Noen filosofiske spørsmål er ikke verdt å forfølge, i det minste ikke i situasjoner hvor folk er desperate etter hjelp, og skandinavene er desperate. De vet det bare ikke selv.

Av ren idealisme, for å skape en bærekraftig fremtid, har Trondheim Voices og Jo Strømgren Kompani bestemt seg for å hjelpe. Alt blir bedre med musikk. Musikk gir farge til hverdagslivets hamsterhjul. Hva er en begravelse vært uten musikk? Hva er en vanskelig barndom være uten vuggesanger? Og hvor annerledes er ikke en planløs søndag ettermiddag med jazz i bakgrunnen? Vi kan se en dokumentar om sult, krig og lidende dyr uten å føle noe. Men, riktig musikk trigger følelsene våre. Hvis musikk kan få oss til å gråte mens vi ser film, hvorfor ikke gråte hjemme isteden?

Trondheim Voices og Jo Strømgren Kompani har tatt utfordringen: Å skape hjemmets optimale lydspor. Som innfødte skandinaver besitter de førstehåndskunnskap om lokale forhold og de klarer å skape en helhetlig forståelse av hjemmet. Ikke bare med en serie eksklusivt komponert musikk, men også med en guide til hvordan vi skal te oss i hjemmene våre. Med andre ord, hvordan bli over snittet fargerik og interessant i innenfor husets fire vegger, selv om ingen andre ser deg.

Utøvere: Trondheim Voices
Komponist: Eirik Hegdal
Regi og scenografi: Jo Strømgren
Kostymdesign: Bregje van Balen
Lysdesign: Stephen Rolfe
Produsent: Trondheim Voices
Co-produsent: Jo Strømgren Kompani
Samarbeidspartnere: Dans i Trøndelag
Turnéteatret i Trøndelag

Ordinære Forestillinger