Pressekontakt: Markedsleder Silje Kolaas tlf. 997 27 874. Teatersjef Nora Evensen tlf. 906 80 420.

ROTSEKK - GI FØLELSENE EN OMGANG!

Nils Arne Eggen (Foto: Silje Kolaas)

Premiere er torsdag 18.januar i Verkstedhallen i Trondheim.

Pressebilder finner du lengre ned i teksten.

Rotsekk blir vår første forestilling i det nye storfylket. 

- Vi er hele Trøndelag sitt turnerende teater nå, og ser fram til å besøke nye steder i sør. Rotsekk skal vises hele 30 ganger over hele fylket, sier teatersjef Nora Evensen ved Turneteatret i Trøndelag.

PRESSEBILDER FINNER DU HER:

PRESSEBILDER ROTSEKK

Nils Arne Eggen gir tommel opp for Rotsekk

Rosenborgs fotballegende Nils Arne Eggen åpnet døra si for Turneteatret, og etter en privat hjemmevisning gir han tommel opp for Rotsekk 

Før vi kom hjem til Eggen var nervene til skuespiller Ole Christian Gullvåg i spenn. 

-          Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, sier Gullvåg.

Nils Arne Eggen har i stor grad vært en ”farsfigur” for Rosenborgsupporteren og skuespilleren. Eggen har på mange måter lært Gullvåg om verdier og politikk. 

I Rotsekk er fotballen i sentrum av fortellingen, som handler om Gullvågs oppvekst og hvordan hans forhold til fotball har preget hans liv. 

Bakgrunnen til hjemmevisningen i stua hos Eggen er at den kunstneriske prosessen bak Rotsekk har i stor grad vært hjemmevisninger i stua til venner og familie av Gullvåg og regissør Aslak Moe. 

Nils Arne Eggen er også opptatt av litteratur og det skrevne ord.

Han var imponert over stykket.

-          Æ e ingen røggpessar, sier Nils Arne Eggen, og poengterer at han er ærlig når teatret kommer for å høre hans mening om Rotsekk.

Han er mener at distriktene er det viktigste vi har, og at et teater som reiser rundt for å vise profesjonell scenekunst er bra for distriktsnorge. Derfor sa han ja til at Turnéteatret i Trøndelag fikk komme hjem på Fannrem. Etter rundt 1,5 time med forestilling er Eggen godt fornøyd. 

 -          Dette kan virkelig anbefales. Det handler ikke bare om fotball, men om Gullvågs forhold til sin bror og sin far, og teksten er skrevet på en god måte, sier Nils Arne Eggen

I stykket snakker Gullvåg mye om å hate Molde by. Han prøver å forklare hvordan dette hatet utarter seg sett fra en supporters perspektiv. Nils Arne Eggen har aldri likt dette uttrykket særlig, men mener at Gullvåg klarer å gi han perspektiver han ikke har hatt før. 

-          Når du forklarer at når alt det negative ved klubben er brukt opp, så må jo byen stå for resten. Viktig å få fram dette, sier Eggen og ler.

I neste uke skal Rotsekk gi rosenborgspillerne en smakebit av forestillingen på brakka.

FOTO: Silje Kolaas

På bildene: Nils Arne Eggen i godstolen, journalist Annemona Gran i den andre stolen og skuespiller Ole Christian Gullvåg. På krakk ved siden av Nils Arne Eggen sitter teatersjef Nora Evensen

 

- Vi er stolt over å kunne kalle oss Turnéteatret i Trøndelag, og gleder oss til å møte nye spillesteder i sørdelen av fylket, sier teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag. 

Historikk

Nord-Trøndelag Teater ble etablert som Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983, og endret navn til Nord-Trøndelag Teater da de flyttet inn i nybygde Stiklestad Nasjonale Kultursenter på 1990-tallet. Teatret fikk regionteaterstatus allerede i 2008, og ble et eget AS i 2010 med Nord-Trøndelag Fylkeskommune som eneste eier. I 2014 fikk teatret fullverdig regionteaterstatus, med en tilskuddsordning på henholdsvis 70% og 30% fra stat og fylkeskommune.

- Siden 2010 har vi mer enn femdoblet våre besøkstall, og vi har et høyt aktivitetsnivå. Vi gleder oss til å bli hele Trøndelag sitt turnerende teater, sier teatersjefen. 

-Teaterhuset i Verdal gir oss et veldig godt utgangspunkt for å lage produksjoner vi kan reise rundt med i hele Trøndelag, sier styreleder Kjell Fosse.

  Andre produksjoner og generell informasjon

  Pressebilder for KUNST og GARAGE finner du her

  Fotograf for KUNST er Marit Anna Evanger.

  Fotograf for GARAGE er Harald Øren.

  Portrett I sort hvitt av skuespiller Tore B. Granås er Espen Storhaug. 

  Her finner du portretter av ansatte ved teatret. Fotograf er Silje Kolaas

  Se under Nyheter for aktuelle saker. 

  Silje Kolaas, markedsleder. Telefon 99727874

  Epost: silje@turneteatret.no

  Pressebilder for Reisen Til Julestjernen finner du her:

  Forestillingsfoto av Reisen Til Julestjernen

  Foto av skuespillerne enkeltvis og gruppevis

  Fotograf på alle bildene er Espen Storhaug.

  Program med kreditering og navn finner du her:

  Program Reisen Til Julestjernen Org31

  - Helt siden 1924 har Reisen til julestjernen skapt julestemning i utallige oppsetninger over hele landet. Nå er det endelig vår tur til å vise denne klassikeren, i samarbeid med store og små deltakere fra Verdal Teaterlag. Det er en stor glede å ønske velkommen til den aller første juleforestillingen i det nye teaterhuset på Verdal – jeg ønsker deg en god reise inn i eventyrland sammen med oss!

  Nora Evensen, teatersjef

  - Det er en stor glede for Verdal Teaterlag  å få komme inn i Verdals nye storstue i åpningsåret. Verdal Teaterlag er en viktig årsak til at vi har fått et profesjonelt teater i bygda. Teaterlaget har levert kvalitetsproduksjoner gjennom fem tiår og er blitt lagt merke til  over hele landet. Siden oppstarten i 1968 har over 150 000 publikummere kjøpt billett for å se våre forestillinger. De siste produksjonene Levva Livet og Vinsjan på kaia ble sett av over 35 000. 

  For oss var det naturlig at Nord-Trøndelag Teaterverksted, som teatret het den gangen, ble etablert i Verdal først på 1980-tallet. 

  Vi gleder oss stort over at Turnéteatret i Trøndelag nå har flyttet inn i et flunkende nytt bygg til 100 millioner kroner midt i sentrum. 

  For oss er det også naturlig at Verdal Teaterlag og Turneteatret i Trøndelag møtes ved inngangen til Verdal Teaterlags jubileumsår, og lar profesjonelle og amatører jobbe sammen, som det er tradisjon for i sagabygda gjennom Spelet om Heilag Olav.

  Ta vel i mot over 60 barn og voksne som vil gi dere et eventyr av en forestilling . Det er magi i teatret denne førjulsstria. Bli med på Reisen til julestjernen!

  Levin Nestvold Jr.

  Julemann og æresmedlem i Verdal Teaterlag