Pressekontakt: Markedsleder Silje Kolaas tlf. 997 27 874. Teatersjef Nora Evensen tlf. 906 80 420.

Reisen Til Julestjernen

Pressebilder for Reisen Til Julestjernen finner du her:

Forestillingsfoto av Reisen Til Julestjernen

Foto av skuespillerne enkeltvis og gruppevis

Fotograf på alle bildene er Espen Storhaug.

Program med kreditering og navn finner du her:

Program Reisen Til Julestjernen Org31

- Helt siden 1924 har Reisen til julestjernen skapt julestemning i utallige oppsetninger over hele landet. Nå er det endelig vår tur til å vise denne klassikeren, i samarbeid med store og små deltakere fra Verdal Teaterlag. Det er en stor glede å ønske velkommen til den aller første juleforestillingen i det nye teaterhuset på Verdal – jeg ønsker deg en god reise inn i eventyrland sammen med oss!

Nora Evensen, teatersjef

- Det er en stor glede for Verdal Teaterlag  å få komme inn i Verdals nye storstue i åpningsåret. Verdal Teaterlag er en viktig årsak til at vi har fått et profesjonelt teater i bygda. Teaterlaget har levert kvalitetsproduksjoner gjennom fem tiår og er blitt lagt merke til  over hele landet. Siden oppstarten i 1968 har over 150 000 publikummere kjøpt billett for å se våre forestillinger. De siste produksjonene Levva Livet og Vinsjan på kaia ble sett av over 35 000. 

For oss var det naturlig at Nord-Trøndelag Teaterverksted, som teatret het den gangen, ble etablert i Verdal først på 1980-tallet. 

Vi gleder oss stort over at Turnéteatret i Trøndelag nå har flyttet inn i et flunkende nytt bygg til 100 millioner kroner midt i sentrum. 

For oss er det også naturlig at Verdal Teaterlag og Turneteatret i Trøndelag møtes ved inngangen til Verdal Teaterlags jubileumsår, og lar profesjonelle og amatører jobbe sammen, som det er tradisjon for i sagabygda gjennom Spelet om Heilag Olav.

Ta vel i mot over 60 barn og voksne som vil gi dere et eventyr av en forestilling . Det er magi i teatret denne førjulsstria. Bli med på Reisen til julestjernen!

Levin Nestvold Jr.

Julemann og æresmedlem i Verdal Teaterlag

- Vi er stolt over å kunne kalle oss Turnéteatret i Trøndelag, og gleder oss til å møte nye spillesteder i sørdelen av fylket, sier teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag. 

Historikk

Nord-Trøndelag Teater ble etablert som Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983, og endret navn til Nord-Trøndelag Teater da de flyttet inn i nybygde Stiklestad Nasjonale Kultursenter på 1990-tallet. Teatret fikk regionteaterstatus allerede i 2008, og ble et eget AS i 2010 med Nord-Trøndelag Fylkeskommune som eneste eier. I 2014 fikk teatret fullverdig regionteaterstatus, med en tilskuddsordning på henholdsvis 70% og 30% fra stat og fylkeskommune.

- Siden 2010 har vi mer enn femdoblet våre besøkstall, og vi har et høyt aktivitetsnivå. Vi gleder oss til å bli hele Trøndelag sitt turnerende teater, sier teatersjefen. 

-Teaterhuset i Verdal gir oss et veldig godt utgangspunkt for å lage produksjoner vi kan reise rundt med i hele Trøndelag, sier styreleder Kjell Fosse.

  Andre produksjoner og generell informasjon

  Pressebilder for KUNST og GARAGE finner du her

  Fotograf for KUNST er Marit Anna Evanger.

  Fotograf for GARAGE er Harald Øren.

  Portrett I sort hvitt av skuespiller Tore B. Granås er Espen Storhaug. 

  Her finner du portretter av ansatte ved teatret. Fotograf er Silje Kolaas

  Se under Nyheter for aktuelle saker. 

  Silje Kolaas, markedsleder. Telefon 99727874

  Epost: silje@turneteatret.no