Pressekontakt: Markedsleder Silje Kolaas tlf. 997 27 874. Teatersjef Nora Evensen tlf. 906 80 420.

Pressebilder for KUNST og GARAGE finner du her

Fotograf for KUNST er Marit Anna Evanger.

Fotograf for GARAGE er Harald Øren.

Portrett I sort hvitt av skuespiller Tore B. Granås er Espen Storhaug. 

Her finner du portretter av ansatte ved teatret. Fotograf er Silje Kolaas

Se under Nyheter for aktuelle saker. 

Silje Kolaas, markedsleder. Telefon 99727874

Epost: silje@turneteatret.no

- Vi er stolt over å kunne kalle oss Turnéteatret i Trøndelag, og gleder oss til å møte nye spillesteder i sørdelen av fylket, sier teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag. 

Historikk

Nord-Trøndelag Teater ble etablert som Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983, og endret navn til Nord-Trøndelag Teater da de flyttet inn i nybygde Stiklestad Nasjonale Kultursenter på 1990-tallet. Teatret fikk regionteaterstatus allerede i 2008, og ble et eget AS i 2010 med Nord-Trøndelag Fylkeskommune som eneste eier. I 2014 fikk teatret fullverdig regionteaterstatus, med en tilskuddsordning på henholdsvis 70% og 30% fra stat og fylkeskommune.

- Siden 2010 har vi mer enn femdoblet våre besøkstall, og vi har et høyt aktivitetsnivå. Allerede nå er vi i gang med å planlegge neste års turné i det nye Trøndelag. Der ønsker vi å ta med oss teaterstykket På Tvert av Olav Duun, skrevet av Otto Homlung og fremført at skuespillerne Evy Kasseth Røsten og Paul-Ottar Haga. I tillegg har vi en spennende fotballmonolog vi gleder oss til å fortelle mer om, sier teatersjefen. 

-Teaterhuset i Verdal gir oss et veldig godt utgangspunkt for å lage produksjoner vi kan reise rundt med i hele Trøndelag, sier styreleder Kjell Fosse.